Over K2

Het zangduo K2 (Ktwije op zien Grunnegs) wordt gevormd door de broers Bart & Evert Kruizinga (Bellingwolde / Winschoten). Met 'n proatje met n ploatje' brengen we een gevarieerd programma met veelal Grunneger teksten in onze liedjes.

Voor het project K6 tegen kanker werd in 2014 het nummer 'Over Hoge Bulten´ opgenomen. Dat was min of meer ook het begin van onze muziekcarrière.

Begin februari 2015 werd het nummer 'As de bodem weer trilt' opgenomen, inspelend op de actualiteit rondom het ´gaswinning / aardbevingsdebat.' Voorts brachten we in november 2015 'Niks Boven Grunnen' uit en na de aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november 2015 waren we de initiators tot het Collectief Grunnegers Veur Vrede. Met 'Stel Die Veur' brachten we het Groningse vredeslied uit (op Imagine).

 

Evert is tekstschrijver en zorgt voor een groot aanbod aan teksten, eerst veelal op bestaande melodieën, de laatste tijd veel eigen composities. Inmiddels treden we ook volledig instrumentaal op. Evert op gitaar / mondharmonica en Bart op cajon / mondharmonica.

 

Daarbij maken we deel uit van de formatie Twij Körten Twij Langen. Ook treden we op als K2 + Eltje Doddema.

 

De opbrengsten van onze optredens gaan, na aftrek van kosten naar een goed doel, waarvan Stichting K6 tegen kanker de projectgroep is. 

K2 is op meerdere manieren te vinden op Internet.

- Facebook: zoek naar Zangduo K2
- Youtube: zoek naar Zangduo K2
- Soundcloud: zoek naar Zangduo K2

 

TECHNIEK
De techniek wordt bij ons gedaan door:
- Marieke Kruizinga
- Margriet Kuiper
- Henk Vrieze
- Henk Weeke

 

Wilt u meer informatie, mail dan naar zangduo.k2@gmail.com